Nicolae Ceaușescu a condus România, cu mână forte, decenii de-a rândul, iar viața sa privată a fost și este un subiect cu priză la public. Se știe că Elena Ceaușescu l-a înșelat pe dictator, chiar și cu medicul familiei, dar se cunosc mai puține informații despre ”ieșirile în decor”, la nivel conjugal, ale lui Nicolae Ceaușescu.
La un moment dat se zvonea că Nicolae Ceaușescu ar avea o amantă, și nu una oarecare, ci chiar o celebritate a muzicii populare. Presupusa amantă era nimeni alta decât Matilda Pascal Cojocărița, cea despre care dictatorul ar fi spus că este „comoară națională cu voce de privighetoare”
”Ceaușescu spunea mereu despre Matilda că este o „comoară națională cu voce de privighetoare” și că trebuie ajutată. De față cu Elena nu făcea nici un fel de comentariu, pentru că era foarte geloasă. De fapt, soția dictatorului știa că Ceaușescu o simpatiza pe artista. De aceea nu a fost de acord că Matilda să fie prezența la vreo petrecere de-a lor. Știu că la un moment dat, Ceaușescu s-a întâlnit cu Matilda la postul național și i-a sărutat mâna. Elena a făcut crize de gelozie zile întregi. Începuse să simtă ură pentru Cojocărița”, a declarat un apropiat al Matildei Pascal Cojocăriţa în urmă cu mai multă vreme.
Aflată la aproape 10 metri sub pământ, camera secretă permitatea ca Elena și Nicolae Ceaușescu să se refugieze în cazul unui bombardament sau atac chimic ori nuclear. O echipă de jurnaliști de la Realitatea a pășit în imobilul care aparţine acum RAAPPS și a realizat filmări inclusiv în celebrul buncăr, obiectiv care nu face parte din turul standard pe care publicul îl poate efectua de miercuri până duminică.
După ce intri în Palatul Primăverii, pe partea dreaptă este o scară de coborâre către cramă. Sistemele de ventilaţie se află în partea de sus a pereţilor, iar temperatura este scăzută, comparativ cu restul camerelor. Din această încăpere se pleacă spre buncăr, trecând printr-o altă cameră de tranziţie. Intrarea în locul ascuns este bine mascată de o uşă capitonată, după care urmează o a doua uşă, metalică, masivă, închisă ermetic. Nimeni nu poate preciza dacă există plumb sau dacă sunt alţi factori de izolare. Cele 17 trepte albe, de marmură, cordonul roşu care ţine loc de balustradă şi pereţii bej, ornamentaţi, creează impresia coborârii spre o sală de ceremonii.
Citește și: Filmul secret lăsat de Nicolae Ceauşescu pentru anul 2080. VIDEO